Vi kommer självklart att gå igenom skötselråd och eftervård med er under själva tatueringstillfället. Det finns många sätt att ta hand om en tatuering på men få som är bra och ännu färre som verkligen är beprövade. Detta är våran beprövade metod.
  • Lossa kompressen/plasten efter ca 2-3 timmar under rinnande vatten. Tvätta med rena händer av den med en mild tvål och varmt vatten. Torka sedan av din nya tatuering igenom att klappa den försiktigt med en ren handuk.

  • Dagen efter börjar du tvätta den både morgon och kväll med tvål och vatten på samma sätt som ovan. Efter att du tvättat din tatuering smörjer du in den sparsamt och tunt med Helosan eller Bepanthen. Repetera under 3 veckor.

  • Undvik sol, alla former av bad och även bastu under läkningstiden som är ca. 3 veckor. Klia ej på tatueringen och pilla inte på eventuella skorpor. Tänk även på att använda kläder som inte skaver under läkningen. Om du har otur och lite färg har lossnat under läkningen så hör av dig till oss.
Tips vid större tatueringar:
Istället för att tvätta och smörja in tatueringen inför natten som man vanligtvis gör så tvättar du rent tatueringen, klapptorkar den lite försiktigt för att sedan plasta in den med plastfolie. På morgonen tar du sedan av plasten, tvättar och smörjer den som vanligt. Plastmetoden anväder man sig endast av dom första 3 nätterna. Därefter återgår man till den vanliga proceduren.